Nyhetsarkiv

Vectura satsar en kvarts miljard i Helsingborg

Vectura Fastigheter fortsätter sin satsning på samhällsfastigheter och investerar en kvarts miljard i äldreboende och trygghetsboende stadsdelen Mariastaden i norra Helsingborg.

2017-12-18

Vectura kommer att bygga 60 lägenheter för äldreboende med Aleris som vårdaktör och 39 lägenheter till trygghetsboende i egen regi i den expansiva stadsdelen Mariastaden i norra Helsingborg. Byggstart planeras till årsskiftet. Äldreboendet beräknas blir klart under sommaren 2019 och trygghetsboendet beräknas stå klart i slutet av 2019.

Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus i ett område som tidigare hette Senderöd. Stadsdelen började byggas i slutet av 1990-talet och växer fortfarande etappvis. Helsingborg har även planer på att i framtiden anlägga en snabbspårväg mellan Helsingborg och Höganäs, vilken tidigare planerades att gå genom stadsdelen.

Mariastaden är en växande stadsdel som ligger ca fem km nordost om Helsingborgs centrum. I natursköna Mariastaden finns alla typer av bostäder. Här samsas klassiska tegelhus från 1920-talet med nyare flerfamiljshus, radhus och parhus. Det är nära till Pålsjö skog med strövområden och någon kilometer västerut ligger även Sofiero slott med sin fantastiska parkanläggning, utställningar av olika slag och konserter.

Mer information om projektet kommer att finnas på Vecturas hemsida i början av 2018.

För frågor om Vecturas trygghetsboende i Helsingborg kan man maila till: info@vecturafstigheter.se